Recension Fenix E12 V.2.0

Fenix E12 V.2.0 är under luppen idag, en lampa som med ändelsen V.2.0 som alltså är inne på sin andra version. Den första är inget som jag sålt i shoppen och ej heller testat så en versionsjämförelse kommer det inte bli.

AA-lampor överlag

AA-lampor över lag stämmer mellan högt och låg, som regel det sistnämnda. Det brukar vara en tråkig lampa med mer eller mindre noll lyskraft och valbarhet, iaf om man väljer en billigare variant. Fördelen med en AA-lampa är att det är sjukt lätt att hitta batterier till den. Vart man än i världen vänder så hittar man AA-batterier i alla länder (detta borde bli en väggbonad, faktiskt). Och det är inga betterier som kostar skjortan heller, så det är något man kan ha ett gäng av hemma på lager.

Mått och vikt

E12an är 7,76 cm lång och har en diameter på 1,76 cm. Utan batteri väger den 27,3 gram och med batteri hamnar den på ca 52 gram. Med andra ord är det en lampa som både är fickvänlig sett till sina mått såväl sett till sin vikt.

Fenix E12 V.2.0
Bild: Fenix

Hurra för tailswitch!

Tailswitch innebär att man satt på/av-knappen i lampans bakdel, det är även med denna man ändrar ljusläge. Denna form av knapp brukar man mest se på störra lampor som t.ex. Fenix PD36R. Precis som på störra lampor så har man satt en liten sarg runt knappen för att göra det mindre troligt att man råkar klicka igång lampan oavsiktligt. På sargen finns även hål för nyckelring eller en lanyard.

Med ett halvklick byter man mellan ljuslägena som är som följer:

Low – 5 lumen, ca 70 timmars lystid och en kastlängd på ca 12 meter

Med – 30 lumen, ca 13 timmars lystid och en kastlängd på ca 29 meter

High – 160 lumen, ca 1 timmes lystid och en kastlängd på ca 68 meter

Dubbelclip gör lampan till en improviserad pannlampa

Dubbelclip där en öppning pekar ner för att ha den i fickan och en öppning pekar upp för att kunna sätta den på kepsens skärm. Det är precis lika enkelt som det är genialt, att ha valmöjligheter är alltid något som jag verkligen uppskattar! Och för den som inte vill ha något clip alls så är det inga problem att klicka av det, najs!

Informationsbild från Fenix

Fenix E12 V.2.0 utseende

Fenix signum har blivit den kopparfärgade kanten kring linsen, något man även hittar på Fenix E12 V.2.0! En snygg detalj som verkligen lyfter dess känsla till en lite mer premiumnivåkänsla! Lampan är tillverkad av A6061-T6 flygplansaluminium som man gett en räfflad yta på störra delarna av dess mitt. Detta ger bra grepp och även detta ger en känsla av att man har tänkt till i vanlig ordning. Det är subtila räfflor, men dom funkar – inget rivigt diamond cutmönster som river likt ett rivjärn.

Fenix E12 V.2.0 slutsats

Detta är en väldigt prisvärd lampa på alla vis. Bra ljus, från det lägsta moonläget till det högsta som imponerar med hela 160 lumen. Att kunna sköta allt med samma knapp och att det faktiskt fungerar klanderfritt är Fenix i ett nötskal, love it! Att kunna använda den som pannlampa är ett ENORMT plus i min och många andras bok, smart vardagsgrej och även för prepperfaktorn. Och priset är det inget fel på heller, man får sjukt mycket för 349:-

E12an går att klicka hem i shoppen och du hittar den HÄR!